Yealink firmware versie 80
In de nacht van woensdag 7 september op donderdag 8 september zijn alle geprovisionede Yealink toestellen door middel van een geforceerde herstart geüpgraded naar nieuwe firmware: versie 80.
Op het moment dat een toestel geen herstart krijgt, heeft deze niet de mogelijkheid om een update te draaien. Buiten een aantal beveiligingsverbeteringen brengt de nieuwe versie veel voordelen met zich mee. U kunt hier bijvoorbeeld denken aan call pick-up (gesprekken over nemen die rinkelen op een ander toestel) door middel van een druk op de BLF (sneltoetsen met beschikbaarheid lampje) knop, het aantal wachtenden in één of meerdere wachtrijen via uw toestel inzien, het beheren van een algemeen telefoonboek via onze online operator en het doorverbinden naar een BLF met één druk op de knop. Versie 80 van de software biedt voor u nog meer mogelijkheden en oplossingen.
Beschikbaarheid (BLF)
Beschikbare collega’s worden niet meer getoond door middel van een groen lampje. Het groene lampje insinueert dat uw collega beschikbaar is, terwijl het toestel ook in de DND (niet storen) stand kan staan of dat het toestel uitgeschakeld is. Voortaan wordt de status alleen nog weergegeven bij in gesprek (rood, constant) of bij een inkomend gesprek (rood, knipperend).
Configuratie blijft behouden
Handmatige instellingen in het toestel, zoals extra lijntoetsen of contactpersonen in het lokale telefoonboek worden nu behouden na bijvoorbeeld een herstart of wijziging in de provisioning.
Ghost calls
Zogenaamde ghost calls behoren tot het verleden. Dit zijn oproepen die worden veroorzaakt door programma’s die geautomatiseerd het internet afspeuren en zo de indruk wekken dat u een inkomende oproep ontvangt. U kon dit herkennen als u bijvoorbeeld een oproep van het nummer ‘1000’ of ‘1234’ kreeg.
Welke informatie zie ik als ik gebeld wordt?
Indien een contactpersoon in het telefoonboek staat, word vanaf nu ten alle tijden het telefoonnummer ook nog getoond. Wanneer u gebruik maakt van een Yealink T41 in combinatie met wachtrijen, keuzemenu’s of voorvoegsels ziet u nu naast het stukje test ook het telefoonnummer.
‘Poort forwarding’
Als laatste is het onmogelijk gemaakt om door middel van ‘poort forwarding’ het toestel vanaf het internet te benaderen. Het toestel kan dus niet meer openlijk via het internet worden benaderd. Naast het beveiligen van uw eigen bestanden, beschermt deze maatregel beter tegen ‘data-aanvallen’ van buitenaf.